1. پرش به گزارش
  2. پرش به منوی اصلی
  3. پرش به دیگر صفحات دویچه وله

نامه نرگس محمدی در باره شکنجه معترضان بازداشت‌شده

۱۳۹۸ آذر ۱۱, دوشنبه

نرگس محمدی، فعال حقوق بشر که در زندان به سر می‌برد در نامه‌ای از مشاهدات خود از وضعیت دردناک دو نفر از بازداشت‌شدگان اعتراضات اخیر خبر داده است.

https://p.dw.com/p/3U7P3
Narges Mohammadi inranische Menschenrechtsaktivistin
عکس: picture-alliance/AP Photo/M. Girardin

نرگس محمدی نایب رئیس و سخنگوی کانون مدافعان حقوق بشر با انتشار نامه ای از زندان اوین به وضعیت دردناک دو نفر از بازداشت شدگان اعتراضات اخیر اشاره کرده و از شکنجه روحی و جسمی که بر آنها رفته خبر داده است. او با محکوم‌کردن  سرکوب و قتل معترضان از سوی حکومت خواسته است که مجازات عاملان کشتار مردم بی پناه به یک مطالبه عمومی تبدیل شود.

محمدی در نامه خود که تاریخ ۱۰ آذر را دارد در توضیح مشاهدات خود از یک جوان تیرخورده و رنگ‌پریده در زندان اوین، می‌نویسد: « ظاهرش نشان می دهد که خونریزی ، عفونت و تورم غیر قابل تصور پا ، او را از پای دراورده تا زندانبانان بند ۲۰۹ امنیت اوین او را از سلول انفرادی به بهداری اورده اند. او جوانی کم سن و سال است از اسلامشهر. جوانی از همان طبقه که قرار بود جمهوری اسلامی خادم شان باشد. وقتی به او گفتیم اصرار کن پایت معالجه شود وگرنه با این وضع قطع میشود گفت من که قرار است اعدام شوم چه فرقی دارد با پا یا بی پا. از روزی که بازداشت شده ام حتی بتادین هم روی زخمم نریخته اند.»

به کانال دویچه وله فارسی در تلگرام بپیوندید

محمدی نمونه دیگری از مشاهدات خود را نیز بیان کرده است. او به دختری ۲۰ساله اشاره می‌کند که از زندان وزرا به بند زنان منتقل شد‌ه است: «چشمانش شدت اضطرابش را نشان می داد. سر راه از ماشین پیاده شده و به طرف عده ای که برای گرانی بنزین تجمع کرده بودند ، رفته و بازداشت شده بود. حین بازجویی یا بهتر بگویم اعتراف گیری، مرد بازجو از موهایش گرفته و کشیده بود و فحش های رکیکی داده بود که رویش نمی شد تکرارکند. کمر بند دور کمرش را باز کرده و به میز و صندلی کوبیده بود تا دختر جوان ترسیده و هر چه میخواهد را به دوربین بگوید ، نه یک بار بلکه چند بار. او که چون بسیاری از هم نسلانش موفق به تحصیل در دانشگاه نشده و به کار مشغول بود، به زندان قرچک و میان متهمان قتل و مواد مخدر و ... منتقل شد.»

خواستی که باید به مطالبه عمومی بدل شود

جمهوری اسلامی ایران تا کنون از انتشار آمار دقیق قربانیان، بازداشت‌شدگان و مجروحان اعتراضات اخیر خودداری کرده است. برخی نمایندگان مجلس خواهان تشکیل کمیسیون  حقیقت‌یاب شده‌اند و سازمان عفو بین‌الملل نیز در تازه‌ترین آمار خود شمار کشته‌شدگان را بیش از ۲۰۰ نفر اعلام کرده است. پیش‌تر سخنگوی کمیسیون امنیت ملی مجلس ایران از بازداشت "حدود هفت هزار نفر" در اعتراضات اخیر ایران خبر داده بود.

محمدی در ادامه نامه خود با اشاره به ادعای حاکمان جمهوری اسلامی که "اعتراض حق مردم است" می‌نویسد: «اما به یاد نمی اوریم اعتراض و حتی نقدی که به سرکوب توسط حکومت نیانجامیده باشد. حکومت نشان داده که مسالمت امیزترین اعتراض ها را تحمل نمی کند و حتی تظاهرات سکوت را با گلوله پاسخ می دهد.»

دویچه وله فارسی را در اینستاگرام دنبال کنید

 سخنگوی کانون مدافعان حقوق بشر نامه خود از زندان را با تاکید بر لزوم تبدیل خواست مجازات عمالان کشتار مردم به پیاان برده است: «کشتار مردم رنجور و خسته از سرکوب، آنچنان وحشیانه و خشونتآمیز است که با هیچ عذر و بهانه ای از سوی حکومت توجیه پذیر نیست و تنها یک درخواست میتوان داشت و آن مجازات عاملان کشتار مردم بی پناه است واین مساله باید به یک خواست عمومی تبدیل شود.»

نرگس محمدی، نایب رییس کانون مدافعان حقوق بشر ایران از اردیبهشت ۱۳۹۴ به اتهام "تبلیغ علیه نظام" و فعالیت در کمپین گام به گام تا لغو مجازات اعدام در زندان اوین به سر می‌برد. او به ۱۶ سال زندان محکوم شده و از ملاقات و تماس تلفنی با دو فرزندش محروم است.

کیانا و علی نزد پدرشان تقی رحمانی در خارج از ایران زندگی می‌کنند.

 

پرش از قسمت در همین زمینه